Om sommerskolen

SOMMERSKOLENS TEMA OG PROGRAM


Temaet er Kærlighed til Pagten, og at styrke den åndelige basis i samfundet.

Dette års hovedtaler på sommerskolen er Hedyeh Nadafi-Stoffel, som er medlem at det Kontinentale Rådgivernævn for Europa

Om Hedyeh Nadafi-Stoffel

Hedyeh Nadafi-Stoffel blev født i 1979 og voksede op i Elfenbenskysten, hvor hendes iranske forældre bosat sig som pionerer i 1978.


Efter gymnasiet flyttede hun til Frankrig for at studere medicin og praktiserer der nu som en familielæge med en holistisk tilgang til medicin.


Efter at være blevet gift boede hun og hendes mand i det østlige Frankrig i nogle år som svar på anmodningen fra Det Nationale Åndelige Råd for Frankrig om at pionere i denne region.

Hun er nu bosat i Sydfrankrig med sin mand og 2 børn, hvor hun fungerede som støttenævnsmedlem i 9 år. Siden november 2020 har hun været medlem af det Kontinentale Rådgivernævn for Europa og ledsager Danmark, Grønland og Frankrig.


Institutionel kapacitet og Mesteren


Vahid Óðinn Spencer taler om den samfundsopbyggende process.


Universal House of Justice har i mange år nu lagt vægt på den igangværende proces med kapacitetsopbygning blandt enkeltpersoner, institutioner og samfund. I dag kan vi se tilbage på de sidste femogtyve år og reflektere over, hvad vi har lært om institutionernes rolle, som støtter samfundets opbygning i samfundets græsrødder. Når man husker det specielle forhold, som mesteren havde med spirende lokale åndelige samlinger på sin tid, vil denne præsentation dele nogle beskedne tanker fra et praktisk eksempel på et relativt stort bahá'í-samfund, der muligvis giver en vis indsigt i banen for institutionel udvikling, når samfund vokser over tid.

Om Vahid Óðinn Spencer

Vahid Óðinn Spencer er født og opvokset på Island, men flyttede til Canada i 2002. Han bor i Toronto, har en kandidatgrad i statskundskab og arbejder som projektleder. Han er gift og har to små børn. Han har tjent i et af fokusområderne i Toronto og som sekretær for Toronto Spiritual Assembly i de sidste ti år.

En af sommerskolens helt store oplevelser vil helt sikkert være, at høre Lise Quistgaard Raben fortælle om Troens historie i Danmark

Om Lise Raben


Profil Lise Quistgaard Raben


Lise Quistgaard Raben er født i 1938 i Hongkong. Hun voksede op i Danmark og tog realeksamen fra Rysensteen Gymnasium i 1955. Hun har siden sine unge år, (moderen blev Bahá’í i 1949) været aktiv i Bahá’í samfundene i Danmark, Finland og Sverige. I 1960 rejste hun til Lahti, Finland som pioner og var medlem af det første lokale åndelige råd i Lahti indtil sin tilbagekomst til Danmark i oktober 1961. I 1963 pionerede hun til Malmø i halvandet år, og derfra til Karlstad som led i en svensk undervisningsplan om at åbne flere områder i Sverige. I 1971 vendte hun tilbage til Danmark og bosatte sig i Odense som led i en undervisningsplan om at udbrede Bahá’í troen til bl.a. Fyn. Hun var medlem af det første åndelige Råd i Odense fra 1977-1980.

I 1972 giftede hun sig med Hans Raben og parret fik to sønner. 1972 -73 var hun medlem af Det Nationale Åndelige Råd for Danmark. I 1977 valgtes både hun og hendes mand Hans til Det Nationale Åndelige Råd. Fra 1977 til sidst i firserne tjente hun som sekretær for Det Nationale Råd og senere i to længere perioder igen som sekretær for Rådet, i alt 16-17 år.

Lise har desuden tjent på adskillige komitéer og andre organer i det danske Bahá’í samfund: Undervisningskomité, oversættelseskomité, og var i 14-15 år ansvarlig for det Danske Bahá'í Forlag. Har været den person, der tog sig af eksterne anliggender fra den islamiske revolution i Iran 1979 til 2012, og i den anledning repræsenterede Det Nationale Åndelige Råd ved diverse FN-konferencer, i København (Det Sociale Topmøde), i Istanbul, samt som delegeret ved formøder i FN i New York.

I Raben-hjemmet har der været utallige firesides og studiegrupper gennem alle årene.

Nuværende aktiviteter:

I de seneste år: løbende deltagelse i studiegrupper: Bøgerne 10 – 14.

Tutor for en studiegruppe i Bog 8 med planer om en fortsættelse med Bog 9.

Konkrete planer om snarest at studere den nye Bog 1.


En anden af stor oplevelse vil helt sikker være at høre Fereydun Vahman tale om 'Abdul-Baha, desuden vil Fereydun også tale om Baha'i historie i danmark (en del af Lise Rabens program hvad angår 10 års planen).

Om Fereydun Vahman

Fereydun Vahman er professor emeritus ved Københavns Universitet med mere end fyrre års undervisning og forskning i iranske religioner og sprog. Han er forfatter til adskillige bøger på persisk, engelsk og dansk. Professor Vahman er grundlægger af det dansk-iranske samfund og introducerer Irans kultur og kunst til folket i Danmark. Professor Vahman var en Yale Iranian Studies Fellow i 2003, 2004 og 2013. Han er redaktør for serien Religion and Society in Iran. Siden den islamiske revolution i Iran i 1979 har han været en førende stemme, der forsvarer Bahá'ís rettigheder.

Huqúq'u'lláh

Et andet spændende emne der vil blive grundigt gennemgået er Institutionen Huqúq'u'lláh som bliver præsenteret af repræsentant for Danmark Caroline Burger.


Midtpunktet for Bahá’u’lláhs lære om velstand ligger gemt i loven om og Institutionen for Ḥuqúqu’lláh (direkte oversat: Guds Ret).

Bahá’íer bliver tilskyndet til at finde frem til en ny holdning til materielle resurser. Denne nye holdning er nøglen til den enkeltes forvandling, samarbejdsånden i vores samfund og det at genopbygge samfundet til et sundt, fredeligt og velstående samfund for alle. 


Om Caroline Burger

Caroline kommer oprindeligt fra Tyskland, men har nu boet i Danmark i over 20 år. Hun blev Bahá’í i Tyskland i 1983.

I juni 2019 blev hun udpeget som repræsentant for Ḥuqúqu’lláh i Danmark.

Caroline bor i Humlebæk – nord for København – sammen med sin mand Hossein og sin datter Mona. Hendes ældste datter May er allerede flyttet hjemmefra og bor i København.

Til dagligt arbejder Caroline hos Coloplast i udviklingsafdelingen.

Desuden er hun medlem af Forlagets komitéen. 

Børnehaveprojekt i Polen


Bodil og Azhar Shah samt Jane og Ole Helbo har i en del år arbejdet på at lave en børnehave i Polen

På dette års sommerskole vil de fortælle om dette spændende projekt.

En sommerskole hvor børn og unge er i fokus.

Undervisning af børn og unge.


Der vil være undervisning af børn og juniorer, fordelt på forskellige aldersgrupper.

 

Vi er så heldige, at de unge har påtaget sig børne - og juniorprogrammet. Vi kan se frem til både spændende og lærerige timer med både undervisning, kreativitet og tid til leg.